Onze belofte aan jou.


Optimale bescherming.

Al vanaf begin van de jaren negentig ontwikkelen we bij Cold Tex kleding die garant staat voor optimale bescherming voor werk in extreem koude werkcondities. Het uitgangspunt? Optimale bescherming tegen kou en optimaal draagcomfort. Het is dan ook deze combinatie die ervoor zorgt dat Cold Tex een nummer 1 reputatie heeft in werkomgevingen waar de omstandigheden zwaar zijn en waar arbeidscomfort het verschil maakt.

Het belang van de drager telt.

Oprichter en eigenaar Arjo van Tuijl heeft sinds de start van Cold Tex één ding voor ogen gehouden: ‘Het aanbieden van kleding en accessoires, waarbij geen enkele concessie is gedaan aan het comfort voor de drager'. De vele jaren ervaring en de opgebouwde kennis heeft geleid tot een actuele collectie koel- en diepvrieskleding, schoenen, handschoenen en overige accessoires.

Liever samenwerken dan leveren.

De collectie koel- en diepvrieskleding is compleet in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met partners die garant staan voor de allerbeste kwaliteit. Toch begrijpen we bij Cold Tex heel goed dat onze collectie een belangrijke voorwaarde is, maar dat ons partnerschap zich pas echt bewijst door een uitmuntende service. Zo maken wij de kleding desgewenst op maat (dat geldt zelfs voor het ontwerp), ontzorgen we op het gebied van wassen en reinigen én voeren we herstelwerkzaamheden uit. De manier, zo vinden wij, om het duurzame karakter van onze inzet te onderstrepen. 

Veiligheid voorop.

Bij het ontwerp en de ontwikkeling van de kledingcollecties, vertrouwen we bij Cold Tex op de richtlijnen en voorschriften zoals die gelden voor ‘beschermende kleding tegen kou’ en ‘beschermende kleding algemeen’. Dat zie je dan ook terug aan de toegekende certificeringen: EN342 en EN ISO 13688. Waarbij EN342 de bescherming- en isolatiewaarde garandeert en EN ISO 13688 de kwaliteit en duurzaamheid van gebruikte stoffen en materialen garandeert.

Onze inzet voor duurzaamheid.

Bij Cold Tex hechten we belang aan het hergebruik van materialen. De wattine die we gebruiken in onze koel- en diepvrieskleding is daarom van 100% gerecycled materiaal. Daarnaast gebruiken we bij de productie van onze kleding alleen stoffen die recyclebaar zijn.