Taal NL EN DE FR
Deel deze pagina
Cold Tex is gespecialiseerd in isolerende en koudebestendige werkkleding voor in koel- en diepvrieshuizen. Wij zijn dealer van diverse A-merken en produceren onder eigen label: van jassen en handschoenen tot sokken en schoeisel. In standaard uitvoering of geheel custom made.

Over ons bedrijf

Een korte Introductie

Cold Tex is opgericht in 1992 en inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde speler op het gebied van kleding en toebehoren voor koel- en diepvrieshuizen. Wij kunnen snel leveren (de meeste artikelen zijn op voorraad) en ook maatwerk-bestellingen, bijvoorbeeld voorzien van een geborduurd logo of in een kleurstelling die afwijkt van de standaard uitvoering, kunnen snel worden opgevolgd. In overleg komen wij graag met onze mobiele showroom naar uw locatie, zodat de eindgebruiker zélf kledingstukken kan uitproberen. Wij zijn goed op de hoogte van de vereisten voor werken in gekoelde ruimten en adviseren u graag welke keuze voor uw situatie het beste is.


Historie

Directeur/eigenaar Van Tuijl is lang heftruckchauffeur geweest in een vrieshuis. Hij kent het werk dus uit eigen ervaring. Van Tuijl: "Ik heb het vaak genoeg koud gehad - had vooral last van koude handen en voeten. Dat moet beter kunnen, dacht ik altijd. Toen ik een keer op vakantie in Oostenrijk een paar goede handschoenen en laarzen vond, besloot ik deze te gaan importeren. Zo is langzaamaan, eigenlijk bij toeval, Cold Tex ontstaan."


Bommelerwaard

Cold Tex is gevestigd in Gameren, een kleine gemeente onder de rook van Zaltbommel. Van Tuijl: "Ik ben er geboren en getogen en het is er goed toeven. Bovendien ligt het mooi in het midden van Nederland en het is goed bereikbaar. Gameren is een uitstekende uitvalsbasis."


Kwaliteit en veiligheid

De kleding van Cold Tex voldoet in alle details aan de Europese voorschriften voor persoonlijke beschermingsmiddelen en de normen EN342 (beschermende kleding tegen kou) en EN340 (beschermende kleding algemeen). In de norm EN342 zijn vereisten en toetsmethoden vastgelegd wat betreft de isolatiewaarde (= tijd die iemand bij een bepaalde temperatuur in deze kleding kan werken), de luchtdoorlaatbaarheid/winddichtheid en het ademend vermogen (beide van belang voor het behouden of afvoeren van lichaamswarmte).  In de norm EN340 zijn vereisten en toetsmethoden vastgelegd wat betreft aanwezigheid van schadelijke stoffen, ergonomische waarde, etiketvermeldingen en maatvoering.


" Snel en met verstand van zaken "
Wij zijn heel tevreden over de dienstverlening van Cold Tex. Zij hebben echt verstand van zaken, komen met goede ideeën en de kwaliteit van de kleding is uitstekend. Bovendien leveren ze snel. Het is prettig als je daarop kunt rekenen. In de hectiek van de vaste vaarschema's van onze schepen is het namelijk geen uitzondering dat we ad hoc wat nodig hebben. Soms is een schip maar enkele uren aan wal. Cold Tex is in staat om dan onmiddellijk te leveren.
John van Zeijderveld  -  Parlevliet & Van der Plas B.V.